Wat is voetreflex-massage en hoe werkt het?.


Hoe belangrijk zijn eigenlijk je voeten?

*Dag in dag uit dragen zij het gehele lichaam, zorgen ervoor dat we alles kunnen doen wat we graag doen. Dit is heel gewoon, pas als je klachten krijgt aan je voeten, denk aan de hielspoor, doorgezakte of pijnlijke enkels, vermoeide of branderige of juist koude voeten, dan pas wordt je gewaar wat voor belangrijke taak de voeten hebben.

*De voeten kunnen iets vertellen over alle organen in het lichaam d.m.v de reflexzones die onder en bovenop de voet te vinden zijn. Elke zone vertegenwoordigt een deel van het lichaam. Zo kan het zijn als iemand bv. rugklachten, menstruatie klachten of hoofdpijn heeft dit beïnvloed kan worden met de voetreflexzone massage, waardoor de klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.

*Het lichaam gaat tijdens de massage volledig ontspannen en dit werkt gunstig op het zelfgenezend vermogen en de doorstroming van het gehele lichaam. Waardoor het lichaam Gemakkelijker afvalstoffen gaat afvoeren.

*Dan hebben we nog de aarding die heel belangrijk is voor je gehele zijn en wordt beïnvloed door zo’n heerlijke voetmassage.

Wat houdt aarding nou precies in:

Met aarding (gronden) wordt in het algemeen bedoeld dat er een goed contact is met de aarde, zodat je goed in je eigen kracht kunt staan. Als je goed geaard bent voel je je blij, je bent in balans met je zelf en je omgeving, je mag zijn wie je bent met alle leuke en minder leuke eigenschappen. Je kunt het leven van alle dag goed aan, leeft in het hier en nu, er ontstaat ruimte en rust in je geest. In tegenstelling tot een hoofd dat vol zit met stress, drukte en malende gedachten.

Hier kun jezelf aan werken door geregeld voetreflex massages te ontvangen, maar thuis kun je hier zelf ook aan werken door dagelijks do-in oefeningen te doen. De aandacht en ademhaling naar de voeten brengen wanneer je daar aan denkt, kan al een stapje in de goede richting zijn.

Tijdens de do-in lessen wordt er tevens veel aandacht aan aardingsoefeningen besteed omdat dit de basis is van je welzijn.

Voor wie is voetreflex-massage bedoeld:

VOOR IEDEREEN

Ook voor kinderen, ouderen, mensen met pijnklachten, burn-out, stress, darmklachten, problemen tijdens de zwangerschap, hernia, slaapproblemen, beklemming van zenuwen en gevoelsuitval, reuma (artritis en artrose), PMS en verder alle acute en chronische klachten etc........ Voetreflex massage heeft door zijn positieve uitstraling ook vooral een preventieve werking.

voet

 


Open je ogen en volg je weg, Het zal niet zonder hindernissen zijn maar het is zeker de moeite waard.

 

 
Design provided by Free Web Templates