Wordt de behandeling op een speciale behandeltafel gegeven:


vervolg.

De behandeling wordt uitgevoerd op de grond, op een comfortabele dikke futon (mat). Dit geeft meer mogelijkheden om strekkingen of behandelingen met de vlakke hand te kunnen uitvoeren dan op een tafel, omdat er meer bewegingsvrijheid is. Deze futon wordt in China ook gebruikt om te slapen en is handgemaakt. De behandeling gaat door de kleding heen. Als u door gezondheidsheids redenen niet op de grond kunt liggen, kan het ook in een stoel (rolstoel) worden uitgevoerd. Shiatsu is in vele houdingen uitvoerbaar.

Hoeveel behandelingen nodig zijn hangt af van de duur dat de klacht aanwezig is De frequentie van de behandelingen zal door de therapeute worden bekeken per keer Na de eerste behandeling geldt het advies om er minimaal één en maximaal twee weken tussen te laten Een behandeling doet geen pijn, wel kan het ene punt gevoeliger zijn dan het andere De behandeling duurt ongeveer één uur Voor prijzen en/of vergoedingen zie homepage


Op welke specifieke klachten shiatsu gunstig werkt is oneindig, want shiatsu kan bij elke klacht worden ingezet.

Maar om toch wat voorbeelden te geven denk dan bijvoorbeeld aan:

Vochtophopingen in de weefsels
Alle vormen van pijn klachten
RSI
Tennisarm
MS
Fibromialgie
Artritis, artrose, myositis (alle klachten van spieren, pezen en gewrichten)
Maar denk ook aan alle klachten van het ademhalingsstelsel zoals hyperventilatie of astma
Matige circulatie, wat bijvoorbeeld koude voeten kan veroorzaken Problemen met het urinewegstelsel

Alle klachten die te maken hebben met het geestelijk welzijn zoals:

Niet lekker in je vel zitten, burn-out, zenuwen, angst, verdriet, eenzaamheid, weinig eigen waarde, noem alles maar op wat een mens als balast kan meedragen.

Shiatsu is ook tijdens de zwangerschap aan te raden:

In deze periode zijn er veel veranderingen in het lichaam, die extra energie vragen. Men kan dan onplezierige bijkomstigheden van de zwangerschap ervaren zoals:
Onderrugpijn
Vocht vasthouden
Vermoeidheid
Depressies/prikkelbaarheid en noem maar op

Shiatsu kan een positieve bijdrage leveren aan uw welzijn, maar ook voor het ongeboren kind. Tijdens de zwangerschap wordt de behandeling zittend of in zijligging uitgevoerd, waarbij de buik volledig wordt ontzien.

Tenslotte:

Wanneer je vrij bent van klachten kan shiatsu ook zeker iets voor u betekenen. Zeg nu zelf, voorkomen is nog steeds beter dan genezen. Shiatsu werkt zeer ontspannend en brengt de balans terug in het lichaam, waardoor u lichamelijk en geestelijk beter functioneert, wat weer invloed heeft op uw dagelijkse bezigheden. Stress ligt continu op de loer om u uit balans te brengen (denk aan prikkelbaarheid en vermoeidheid)

shiatsu brengt u weer terug bij u zelf!

kid

 

Open je ogen en volg je weg, Het zal niet zonder hindernissen zijn maar het is zeker de moeite waard.

 

 
Design provided by Free Web Templates