Wat is hotstone massage:


Letterlijk betekent het masseren met hete stenen. Onderwijl dat de massage met de stenen plaats vindt, liggen er op verschillende plaatsen stenen, die dan gelijkertijd bepaalde tsubopunten (drukpunten) kunnen stimuleren. Het gehele lichaam wordt met de stenen gemasseerd, incl. de schedel. Het is een unieke ervaring door de combinatie van warmte en druk wat diep in het spierweefsel doordringt, wat de massage van de meridianen (energiebanen) effectiever maakt. Dit om de energie weer te kunnen laten doorstromen.

Het werkt dan ook helend, bevrijdend, ontspannend en kalmerend. Hotstone massage draagt daarom bij aan zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren en het lichaam te ontgiften. Het stimuleert de organen zodat het lichaam in balans kan komen.

Voor wie is hotstone massage uitermate doeltreffend:

Hotstone massage is met name geschikt voor mensen die op zielsniveau lijden, denk dan aan eenzaamheid (ondanks dat er voldoende mensen in de buurt zijn) verdriet over bijv. verlies van iemand, of onverwerkte emoties uit het verleden. Geblokkeerde herrinneringen kunnen losgemaakt worden waardoor een verstoord welzijn kan herstellen.

Voor iedereen die lekker de tijd wil nemen om te ontspannen en op te laden!

Verder werkt het verjongend, gunstig op spierproblemen, gewrichtsproblemen (zoals artrose en reuma ,mits niet ontstoken) op een slechte doorbloeding en spijsverteringsproblemen.

De stenen zijn de wondertjes van de natuur die de energie van de ontvanger krachtig oplaadt, je wordt weer in staat gesteld de innerlijke kracht van moeder aarde te ervaren.

De stenen hebben deze kracht ontvangen van moeder aarde doordat ze duizenden jaren in rivierbeddingen of de zee hebben gelegen, waardoor ze ook hun natuurlijke vorm hebben gekregen. De stenen die ik gebruik in mijn praktijk zijn van basalt, dit is gestold lava. Wel is het van belang om van tijd tot tijd de stenen weer op te laden door bijv. zout ,verse salie of ze gewoon op de aarde in de tuin te leggen.

Voor dat de massage opstart, worden de vijf volgende vragen die van toepassing zijn, aan de ontvanger gesteld:

1.Bent u in de overgang?
2.Gebruikt u medicijnen?
3.Bent u onder behandeling van een arts, specialist ,therapeut etc...?
4.Heeft u klachten of andere problemen welke van invloed kunnen zijn op de behandeling?
5.Bent u zwanger?

De contra-indicaties (wanneer er dus geen hotstonemassage gegeven mag worden) worden door de therapeut bekeken van persoon tot persoon .

Wat als een contra-indicatie gediagnostiseerd zou kunnen worden is:

1.Koorts
2.Overgangsklachten met veel hitte
3.Extreme vermoeidheid en uitputting
4.Kanker
5Bep. huidziekten (denk aan steenpuisten, natte of droge exceem, of een plaats waar veel en erge acné aanwezig is, etc.

Als u twijfelt of u mag genieten van zo’n heerlijke hotstone massage, bel of mail even.

kid

 

Open je ogen en volg je weg, Het zal niet zonder hindernissen zijn maar het is zeker de moeite waard.

 

 
Design provided by Free Web Templates